musea

Genieten van het platteland en toch alles bij de hand. Met onze camping als uitvalsbasis kunt u alle kanten op. Gezellig een terrasje pakken, rustig vissen of een dagje uit met de kinderen. 

beeldmerk mini camping de noordkant

Een beetje cultuur op snuiven.. Geen probleem... Er is een ruime keuzes aan musea. Van het authentiek boerenbond museum tot aan het bekende museum voor religieuze kunst museum te Uden 

 

Vele kanten kunt u op qua musea. Hieronder een korte opsomming met omschrijving van musea in de nabije omgeving.

 

Museum voor religeuze kunsten
Het MRK is gevestigd in een eeuwenoude, bewoonde abdij. Het presenteert een van de mooiste collecties religieuze kunst van ons land en heeft een bijzondere kruidentuin. De kleine staf en grote schare vrijwilligers zorgen voor een gastvrije, informele sfeer die past bij de aard en ligging van het museum

Voor meer informatie bezoek: www.museumvoorreligieuzekunst.nl

 

Het Boerenbondsmusuem Gemert 
Het Boerenbondsmusuem Gemert biedt een unieke combinatie van bezienswaardigheden die u nergens in Nederland binnen één museum vindt. Authentieke gebouwen, levende have, ambachten. Het Boerenbondsmuseum leeft. Ons museum herbergt twee originele boerderijen, verschillende ambachtshuisjes, een handkrachtzuivelfabriek, een veldkapel en een replica van oude stoomtram: De Goede Moordenaar. In de boerderij zijn levende have gehuisvest zoals rond 1900. Er zijn permanente en wisselende tentoonstellingen te zien over vooral het leven aan begin vorige eeuw en er is een sfeervol dorpspleintje.

Voor meer informatie bezoek: www.boerenbondsmuseum.nl

 

Museum 'de Kluis'
De opvattingen en behandelwijzen binnen de geestelijke gezondheidszorg hebben door de jaren heen een grote ontwikkeling doorgemaakt. Dit kunt u op verschillende manieren ervaren in De Kluis.
Een tijdlijn leidt u door het museum waarin u in woord en beeld een reis door de geschiedenis maakt. Wat betekent het om psychisch ziek te zijn en hoe kan iemand ervoor worden behandeld? In De Kluis vindt u het antwoord. 

Voor meer informatie bezoek: museum de kluis 

 

Oorlogsmuseum Overloon
Oorlog hoort in het museum. Dat is het motto van het Oorlogsmuseum. Het Oorlogsmuseum Overloon presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. U ziet hiet hoe het zover heeft kunnen komen dat in vijf jaar rijd meer dan vijftig miljoen  mensen hun leven verloren, maar ook hoe onderdrukte bevolking vindingrijk met beperkingen en tekorten omging. Er is aandacht voor het verzet, maar ook voor de vervolging. Ten slotte wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan de bevrijding, met speciale aandacht voor de Slag bij Overloon.

Voor meer informatie bezoek: www.oorlogsmuseum.nl

 

Traditiekamer 'Typhoon'
De geschiedenis van Volkel, van Fliegerhorst tot Vliegbasis,
is in beeld gebracht in de Traditiekamer Typhoon. Traditiekamer "Typhoon" is een van de drie onderdelen die zich ontfermen over de geschiedenis vliegbasis Volkel. De anderen zijn; Documentatie Groep Volkel en de Historische Vliegtuigen Volkel.
Beperkt geopend. Bekijk de site voor openingstijden. 3 dagen vooraf reserveren is verplicht!

Voor meer informatie bezoek: www.traditiekamertyphoon.nl

 

Museum 'van alles wa'
±100 Sport Bromfietsen & crossmotoren,  uit de jaren ’60-’70. Diverse benzine pompen, heel veel verschillende olie flessen en olie blikken. Heel veel emaille Reclame borden, en reclame licht bakken, Verschillende opengewerkte motorblokjes (schoolvoorbeelden). Vandaar onze naam; bromfiets & 50cc crossmotor, museum van alles wa in Gemert.

Voor meer informatie bezoek: www.museumvanalleswa.nl

 

samen op de camping
stel loopt samen door het bos
kinderen in de zandbak
mini camping de noordkant logo wit

Mini Camping de Noordkant

Noordstraat 15

5428 NR  Venhorst

Tel: 06- 51759762 

campingdenoordkant@gmail.com

Volg ons op :

Facebook

mini camping de noordkant logo wit

Mini Camping de Noordkant
Noordstraat 15
5428 NR  Venhorst

Tel: 06-51759762
campingdenoordkant@gmail.com
Volg ons op : 
Facebook

copyright 2018 camping de noordkant